Over mij

Jeroen Schreuder

Leuk dat jullie mijn website bezoeken!

Mijn naam is Jeroen Schreuder en ik zit in het eerste jaar van BOL 4 opleiding “Ondernemend meubelmaker/(scheepsbouw) interieurbouwer” aan het Hout en Meubileringscollege Amsterdam.

Binnen de meubelmakerij kom ik dus pas net om de hoek kijken. Daarom kan ik nog niet veel van mijn eigen praktijkwerk laten zien.

Gelukkig heb ik wel wat foto’s van het maken van het kistje, het tafeltje en wat schetsen.

Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd. Eigenlijk ben ik denk ik elke week wel beter geworden.In blok 1 zijn we vooral bezig geweest met de schaaf. Dit ging mij redelijk goed af. In blok 2 en 3 met wat meer verschillende handgereedschappen en machines, maar toch vooral de beitel. Met de beitel heb ik toch wat meer moeite gehad, maar die heb ik nu wel redelijk onder de knie. Nu het tempo nog!

Ook qua kennis op het gebied van materialen en constructie-leer begin ik steeds meer kennis te krijgen. Daardoor kan ik tijdens het schetsen en tekenen wat realistischere ontwerpen maken en weet ik ook beter wat het allemaal met zich mee brengt om van een mooie tekening iets ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Ik probeer namelijk tijdens het schetsen en teken altijd iets te bedenken wat ik nog nooit eerder heb gezien. Dit kan natuurlijk soms wat te uitbundig worden.

Hopelijk weten jullie zo voldoende en vinden jullie de tekeningen en projecten interessant.